סבתא כבר לא מבשלת דייסה - שלושה מתכונים שתינוקות אוהבים
הורים שרוצים להכין מתכונים מעניינים לתינוקות יכולים לשלב אותם כמנה עיקרית, תוספת או קינוח. הנה כמה הצעות שיכולות להתאים
רוב התינוקות מתרגלים לאכול את מה שההורים שלהם אוהבים. יחד עם זאת, אין ספק שתינוקות דורשים התאמה מיוחדת של מצרכים וחומרי גלם.
היום כבר לא נהוג לבסס את תזונת התינוק על הדייסה של סבתא, לכן הרבה הורים רוצים לדעת איזה מתכונים יכולים להתאים. בדיוק בשביל זה הכנו שלוש הצעות אופרטיביות:
פסטה פרימוורטה למנה עיקרית
תינוקות מעל גיל חצי שנה יכולים לטעום פסטה פרימוורה אמיתית, ממתכון שגם קל יחסית להכין. המצרכים עבור המתכון הם עגבניות בשלות, שום, מלח ותבלינים.
קודם כל מכינים רוטב עגבניות שחביב מאוד על תינוקות בגלל הטעמים העזים שלו ומשקיעים בעיקר בחיתוך. יש לחתוך את העגבניות לריבועים ולהוציא את הגרעינים.
בשלב השני שמים במחבת את העגבניות, מכסים ומאדים. מי שרוצה לגוון את המנה הסטנדרטית יכול להוסיף שום לתהליך האידוי. לאחר מכן מצננים את הכל, מסירים את הקליפות וטוחנים בבלנדר.
השלב הזה חשוב מאוד, כי הוא למעשה קובע את ההבדל בין רוטב רגיל לפסטה לבין רוטב שיהיה בטוח גם לתינוקות. את הבסיס למנה מקפיאים במנות קטנות ומפשירים בכל פעם שמכינים פשטה. יש לבשל פסטה לפי גיל התינוק ואפשר להפשיר את הרוטב במיקרוגל לטובת הפשרה מהירה.
כוכבי פירה כתוספת
לא משנה מה המנה העיקרית שמגישים לשולחן, תמיד כדאי לדאוג לתוספת שמתאימה לתינוקות. המצרכים לכוכבי פירה למשל הם תפוח אדמה, בטטה, גזר ומלח.
אופן ההכנה כולל בישול של הירקות במים עם מלח, ולאחר שהירקות רכים ומבושלים עושים מהם פירה נימוח. לוקחים קצת מפירה תפוחי האדמה ופירה הבטטה ומערבבים.
היתרון של כוכבי פירה כתוספת עבור תינוקות עם או בלי חיתולי האגיס הוא הצבע. אפשר להכין פירה תפוח אדמה בצבע צהוב פירה בטטה בכתום ופירה מעורבב.
במקביל, כדאי לחתוך את הגזר לעיגולים ולהשתמש בתבנית כוכבים קטנה של עוגיות כדי למלא אותה בשלושת סוגי הפירה.
כך יוצרים כוכב פירה בשלושה צבעים, שמים את עיגול הגזר על מרכז הכוכב ומשיגים סדרת כוכבים מרשימה.
דייסת אורז מלא לקינוח
זה מתכון שמתאים לקינוח או כארוחת ביניים. דייסות ביתיות עשויות דגנים מלאים והן בעלות מרקם קטיפתי. המרכיבים הנדרשים למנת תינוקות הם 6-8 כוסות מים מסוננים ועוד 1 כוס אורז מלא.
יש להשרות את הדגנים למשך הלילה, לבשל אותם במשך שעה וחצי לאחר ההרתחה ולטחון אותם במטחנת מזון כדי להוציא מהם את הסובין.
הטחינה גם מוציאה מהדגנים סיבים אחרים שאינם מתעכלים וכך היא מקלה על מערכת העיכול של התינוק. לבסוף מאחסנים את הדייסה במקרר ואפשר לשמור אותה עד שלושה ימים.