פאי- כל מה שרציתם לדעת על המאכל המהולל
הידעתם שהשם העברי לפאי הוא תמליא? הידעתם שצורת ההגשה הפופולארית ביותר של הפאי היא במסגרת הגשה של פרוסת פאי (חמה או קרה) ולצידה כדורי גלידה? בשורות הבאות ריכזנו עבורכם מידע מרתק אודות אחד המאכלים הפופולאריים והאהובים ביותר בעולם.
פאי- אינספור אפשרויות מילוי
פאי הנחשב לסוג של מאפה העשוי ברוב המקרים בתוך תבנית אפייה עגולה, הוא אחד מהמאכלים הנפוצים והאהובים ביותר בכל רחבי העולם, וזאת בשל היצע אפשרויות המילוי שלו.
את מאפי הפאי נוהגים למלא במילויים שונים, החל מפירות וירקות כגון תפוחי עץ, דובדבנים, תפוחי אדמה, בטטות וכדומה, דרך דברי מתיקה כגון קצפות, שוקולד וכדומה ועד למילוי בשר, דגים, גבינה והיד עוד נטויה.
ברוב המקרים, תחתית הפאי נאפית טרם המילוי, וזאת על מנת לשמור על פריכותה ובכדי שלא תהיה רטובה מדי לאחר הנחת המילוי על גבה.
אחד מסוגי הפאי הפופולאריים ביותר בעולם הוא ה-אמריקן פאי, שהוא למעשה הגרסה האמריקאית למאכל הפאי.
ה-אמריקן פאי הוא למעשה מאפה ממולא בתפוחי עץ (מתוקים או מרירים), ולאורך השנים מאכל זה נהפך לאחד מסמליו המובהקים של המטבח האמריקני. (דרך אגב, גם סדרת הסרטים המצליחה קרויה על שם מאכל זה).
פאי מסביב לעולם
בכל אחת ממדינות העולם נוהגים להכין פאי בהתאם לאופיו של המטבח המקומי ובהתאם למסורות המילוי שהתפתחו בכל מדינה ומדינה לאורך השנים.
בבריטניה לדוגמא, הפאי הפופולארי ביותר הוא מאפה הממולא בבשר צלוי, בצל ופטריות, ובמקומות רבים בממלכה הבריטית מגישים את הפאי בליווי צ'יפס חם.
ביבשת אוסטרליה, הפאי הפופולארי ביותר הוא פאי במילוי בשר, ואילו בצרפת אוהבים פאי שוקולד או פאי דובדבנים.
בישראל, הפאי ממולא במגוון רחב של תבשילי עדות מסורתיים, או לחילופין, בשדרוגים של מילויי הפאי מסביב לעולם והתאמתם להעדפות הטעם של הצרכן הישראלי, לרבות, פאי אגוזים ושוקולד, פאי פירות, פאי לימון ועוד.
במידה וגם אתם עומדים להכין אמריקן פאי (במילוי תפוחים), אנו ממליצים לכם לעשות שימוש בתפוחים ירוקים או תפוחים צהובים חמצמצים, וזאת מכיוון שהתפוחים האדומים והמתוקים בחלק גדול מהמקרים נוטים להתפרק בתוך הפאי וכפועל יוצא מכך להותיר את תחתית הפאי לחה וחסרת טעם.
יום הפאי הבינלאומי
במתמטיקה ערכו של המספר פאי הוא 3.14, ולכן ברחבי העולם החליטו לקבוע את ה-14.3 מדי שנה כיום הפאי הבינלאומי. ביום זה, נוהגים ברחבי העולם לקיים מגוון רחב של אירועים, כאשר המאכל המהולל הוא הכוכב המרכזי של כל אירוע ואירוע. שמו של המאכל הוענק לו בשל צורתו העגולה.
באמצעות רשת האינטרנט תוכלו להיחשף להיצע מרשים של מתכוני פאי כפי שנוהגים להכין אותם בכל רחבי העולם. מתכוני הפאי כוללים את אופן אפיית הציפוי ואת אופן הכנת ובישול המילוי.
הקפידו לעקוב אחר הוראות ההכנה וגם אתם תוכלו להבטיח לעצמכם לטעום מהמאכל המהולל.