כיצד הפכה הפיצה ממאכל לילדים למאכל גורמה בתל אביב
תל אביב, העיר ללא הפסקה ובירת תרבות הפנאי של ישראל, היא ללא ספק גם העיר המובילה ביותר בישראל בכל הנוגע לטרנדים כאלו ואחרים בעולם הקולינאריה. בשורות הבאות יצאנו למסע קולינארי מרתק בעקבות משולשי הגבינה שמטריפים את העולם וגם את תל אביב.
מספר מילים על מאפה הבצק שכבש את העולם
מאפה הבצק עם הגבינה המכונה פיצה הוא מאכל איטלקי מסורתי, שעשה את דרכו לעולם הגדול בעזרת המהגרים האיטלקיים אשר הגיעו לארצות הברית בשלהי מאה ה-19.
כיום, יותר מ-100 שנה לאחר הגעת מאפה הבצק עם הגבינה לראשונה לארצות הברית, הפיצה הפכה לאחד ממאכלי המזון המהיר הנמכרים ביותר ברחבי ארצות הברית.
במהלך המאה ה-20, פיצריות נפתחו בכל מדינה מערבית ברחבי העולם כולל ישראל.
פיצה- ממאכל רחוב למאכל גורמה
למרות השינויים שנערכו ברכיבי הפיצה לאורך השנים ובמקומות שונים ברחבי העולם, הבסיס להכנת הפיצה נותר זהה: בצק שמרים בתחתית, מעל רוטב עגבניות או כל רוטב אחר ובטופ- גבינה ומגוון נרחב של תוספות בהתאם להעדפות האישיות של הלקוחות.
השילוב בין בצק, רוטב וגבינה הפך את הפיצה לפופולארית במיוחד גם בארצנו הקטנה, כאשר פיצריות בישראל החלו לפרוח במהלך שנות ה-70 המאה הקודמת.
במהלך שנות ה-80 הפיצריות בישראל החלו לצוץ בכל פינת רחוב, ובתחילת הדרך מרביתן העניקו היצע תוספות זהות אשר כלל בין היתר: זיתים, תירס ופטריות. לאחר מכן הגיחו פיצריות שהוסיפו אננס על שכבת הגבינה של הפיצה והיו כאלו שהגדילו והוסיפו בצל מטוגן ותוספות לאחר בישול קצר.
כיום, תפריט התוספות בפיצריות המובילות ביותר בתל אביב, כולל היצע מגוון ושילובים קולינאריים מפתיעים ומרעננים לתוספות הפיצה.
בין יתר סוגי התוספות אותן תוכלו למצוא בכל פיצה תל אביב המתמחה בהכנת המאכל האהוב תמצאו: פיצה עם גבינת רוקפור במקום הגבינה הצהובה ותוספת של פטריות יער, פיצה עם חזה אווז, ביצה, תפוחי אדמה, ניוקי ועוד מגוון מפתיע של תוספות (הכוללות אפילו בננות מטוגנות וגלידה) המונחות על מאפים מושקעים במיוחד.
הפיכת הפיצה ממאכל רחוב להמונים למאכל גורמה נובעת בין היתר מתוך הצורך של בעלי הפיצריות המובילות לחדש ולגוון את המאכל הנפוץ.
החידושים השונים נערכים לא רק בגזרת התוספות לפיצה אלא גם באופן הכנת תחתית הבצק ובאופן הכנת הרוטב המשוח עליה.
במקביל, פיצריות מובילות בעיר הגדולה עושים שימוש בסוגי גבינות שונות כתחליף לגבינה הצהובה, ובין יתר הגבינות אותן תוכלו למצוא על הפיצה נכללות גבינות עיזים, גבינות רוקפור, גבינות עתירי שומן, גבינות מוצרלה ועוד.
לסיכום, לאורך כל ההיסטוריה של הפיצה כמאכל פופולארי מסביב לעולם, היא עברה וככל הנראה תמשיך לעבור שינויים כאלו ואחרים בהרכב הבצק,
הרוטב, הגבינה והתוספות המונחות עליה, וזאת בהתאם להעדפות הטעם המשתנות ובהתאם לטרנדים המובילים ביותר בתחום הקולינאריה. שיהיה בתיאבון!